- U bevindt zich hier:
- advocaat-amsterdam-strafrecht.nl
- Wij helpen met
- Verboden wapenbezit
Strafrechtadvocaat voor verboden wapenbezit in Amsterdam
Advocaat verboden wapenbezit Amsterdam
Het bezitten van een wapen is in Nederland in de meeste gevallen verboden. Als u verdacht wordt van verboden wapenbezit in Amsterdam, kan de Officier van Justitie besluiten u te dagvaarden voor de rechter van de Rechtbank Amsterdam. Een ervaren strafrechtadvocaat van advocaat-amsterdam.nl kan een hoge straf vaak voorkomen en zorgt mogelijk voor vrijspraak. Neemt u dus vrijblijvend contact met ons op zodat uw dossier beoordeeld kan worden.
Wettelijke bepalingen omtrent verboden wapenbezit
Wapenbezit is strafbaar gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Deze wet onderscheid verschillende categorieën wapens/munitie. In principe zijn alle wapens verboden, tenzij hiervoor een vergunning is verleend.
Verboden wapens zijn bijvoorbeeld pistolen, automatische wapens, revolvers, messen, teasers, pepperspray en explosieven. Ook wanneer u een nepwapen bezit, dat veel gelijkenis vertoont met een echt wapen, zoals kleur en vorm, kunt u strafbaar zijn. Dit geldt ook voor alarmpistolen en luchtdrukpistolen.
Wapenwetgeving is zeer complex en er staan zeer uiteenlopende straffen op het bezitten van een wapen. Als strafrechtadvocaat van advocaat-amsterdam.nl kunnen wij u adviseren over de strafmaat. Dit is afhankelijk van onder welke categorie het wapen valt dat bij u is aangetroffen. Er kan een gevangenisstraf opgelegd worden voor verboden wapenbezit. Deskundige bijstand is dus heel belangrijk! Advocaat-amsterdam.nl bereikt vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.
Strafoplegging door Rechtbank Amsterdam
Vaak zult u bij verdenking van een strafbaar feit worden gedagvaard voor de Rechtbank Amsterdam. In de dagvaarding staat wanneer de zitting plaatsvindt. Tijdens de zitting zal er een straf geëist worden door de Officier van Justitie als de officier bewezen acht dat u het feit heeft begaan. Dit wil niet zeggen dat deze straf ook daadwerkelijk wordt opgelegd. Als strafrechtadvocaat gaan wij in tegen de strafeis van de Officier van Justitie en weten wij de rechter vaak door het pleidooi te overtuigen de straf die wordt voorgesteld, niet op te leggen. Er wordt dus vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak bereikt.
Als u een dagvaarding heeft ontvangen, schakel dan tijdig deskundige bijstand in van een strafrecht advocaat voor uw strafzaak in Amsterdam.
Transactievoorstel Openbaar Ministerie
Soms besluit het Openbaar Ministerie om de strafrechtelijke vervolging zelf af te handelen, zonder tussenkomst van een rechter. U krijgt dan een uitnodiging voor een TOM-zitting bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Tijdens de TOM-zitting wordt aan u een transactievoorstel gedaan. Door dit transactievoorstel te accepteren is uw strafzaak daarmee afgedaan, maar let op! De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter en is ook niet onpartijdig. De kans bestaat de u een hogere straf opgelegd krijgt dan wanneer een rechter over uw zaak oordeelt. De Officier van Justitie kan geen gevangenisstraf opleggen maar wel een lange werkstraf of hoge geldboete. Tevens kunnen er onredelijke voorwaarden worden voorgesteld om de zaak af te doen. Neem daarom altijd een ervaren strafrechtadvocaat mee naar uw TOM-zitting in Amsterdam.
Contact met ervaren strafrechtadvocaat strafzaak Amsterdam
Wilt u graag contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor uw strafzaak in Amsterdam? Advocaat-amsterdam.nl is gespecialiseerd in strafrecht en heeft veel ervaring. Wij kunnen uw zaak behandelen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, als uw inkomen geen betaalde bijstand toelaat. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijs overeengekomen worden. Bij ons wordt uw zaak altijd behandeld door een advocaat met veel ervaring, en niet door een stagiair of beginnend medewerker. Neemt u nu vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier.